July 11 2020
Vistu stilbiņi medus-sinpeju marinādē

Vistu stilbiņi medus-sinpeju marinādē

✔Sastāvdaļas:
– vistas stilbiņi 8 gab
– šķidrs medus 3 ēd.k. l
– citronu sula 2 ēd.k. l
– sinepes 3 ēd.k. l
– augu eļļa 3 ēd.k. l
– ķiploki 1 daiviņa
– maltā saldā paprika 1 ēd.k. l
– sāls pēc garšas

✔ Ēdienu gatavošana:

1. Lielā traukā, kas piemērots tālākai marinēšanai, sajauciet sinepes, eļļu, citronu sulu un šķidru medu. Izspiediet ķiploka daiviņu un pievienojiet saldo papriku (nejauciet ar asajiem sarkanajiem pipariem!). Maisa līdz viendabīgam sastāvam.

2. Noskalojiet vistas stilbiņus, nokratiet ūdens pilienus, ja nepieciešams, noņemiet spalvu atlikumus. Sagatavojiet stilbiņus ar sāli un ielieciet traukā ar marinādi. Rūpīgi samaisiet, lai visas vistas kājas vienmērīgi būtu iemērktas mērcē, un, kad cepsies, iegūst zeltainu nokrāsu. Atstājiet pusstundu istabas temperatūrā (bļodu varat ievietot ledusskapī arī uz nakti, pārklājot to ar pārtikas plēvi).

3. Ievietojiet jau marinētās stilbiņus karstumizturīgā formā vienā slānī un nosūtiet uz karstu krāsni. Cepiet vistu pilnīgā gatavībā 35–40 minūtes, 200 grādu temperatūrā. Cepšanas procesā vairākas reizes noņemiet vistu un apsmērējiet ar atlikušo medus sinepju marinādi.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@anna_egorova_dietolog

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email