April 04 2020
Vistiņa saldā krējuma-sēņu mērcē

Vistiņa saldā krējuma-sēņu mērcē

Vistiņa saldā krējuma-sēņu mērcē

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Vistas krūtiņas – 4 gab.
👉🏻Olīveļļa – 2 ēd.k. l
👉🏻Sāls, pipari – pēc garšas
👉🏻Sēnes – 230 g
👉🏻Sviests – 55 g
👉🏻Ķiploki – 2 daiviņas
👉🏻Milti – 1 ēd.k. l
👉🏻Vistas buljons – 120 ml
👉🏻Saldias krējums 20% – 240 ml
👉🏻Rīvēts parmezāna siers – 50 g
👉🏻Ķiploku pulveris – ½ tējk.
👉🏻Sasmalcināti pētersīļi – 2 ēd.k.

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Sasmalciniet vistas krūtiņas, sāli, piparus no abām pusēm.
2. Ielejiet olīveļļu lielā pannā un apcepiet vistas krūtiņas gabalus uz vidējas uguns 3-5 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnai garoziņai. Gaļai centrā nevajadzētu būt sārtai.
3. Pārlieciet vistu no pannas uz šķīvja un nolieciet to pagaidām malā.
4. Plānās šķēlēs sagrieztas sēnes cepiet pāris minūtes uz pannas, līdz tās ir kļuvušas mīkstas. Ielieciet sagatavotās sēnes uz šķīvja un nolieciet malā.
5. Pannā izkausē sviestu.
6. Pievienojiet ķiplokus un apcepiet līdz gatavībaii.
7. Ielejiet miltus un apmaisiet, līdz tie sabiezē.
8. Pievienojiet vistas gaļas buljonu, saldo krējumu. Pēc garšas pievienojietķiploku pulveri, sāli un piparus, kā arī sarīvētu parmezāna sieru. Gatavojiet visu, līdz mērce sāk sabiezēt.
9. Ielieciet vistu un sēnes klāt mērcei. Labi samaisiet.
10. Apkaisiet gatavo ēdienu ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@babakatay

 

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email