April 29 2020
Vistas čahonbīlī

Vistas čahonbīlī

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻vistas gaļa – 1,7 kg (jūs varat ņemt mazāk, es gatavoju visai ģimenei);
👉🏻sīpoli – 250 gr;
👉🏻tomāti – 300 gr;
👉🏻paprika – 250 gr;
👉🏻ķiploki – 3-4 zobi;
👉🏻tomātu pasta – 2 ēd.k.
👉🏻sāls, garšvielas (hmeli-šņeli, 0,5 tējk; malti pipari pēc garšas);
👉🏻zaļumi (kinza, pētersīļi) pēc garšas.

🍴Ēdiena pagatavošana:

  1. Nomazgājiet vistu, sagriež gabaliņos.
  2. Apcep dziļā pannā (katlā) bez eļļas līdz zeltaini brūnai garoziņai.
  3. Pievieno ūdeni un sautē uz lēnas uguns zem slēgta vāka apmēram 20 minūtes.
  4. Sagrieziet sīpolu pusgredzenos, pievienojiet vistas gaļai, sautējiet 5 minūtes.
  5. Tomātus sagrieziet lielās šķēlēs, piparus sagrieziet sloksnēs, pievienojiet gaļai.
  6. Tomātu pastu atšķaida ar ūdeni (apmēram 1,5-2 tases) un pievieno maisījumam pie vistas.
  7. Ja nepieciešams, pievienojiet ūdeni, ja jums patīk vairāk mērces, sāliet, apkaisa ar garšvielām un sautējiet līdz mīkstumam.
  8. Gatavību nosaka pēc vistas gaļas. Gaļai vajadzētu kļūt ļoti maigai, izsautētai un atdalījušās no kauliem.
  9. Beigās izspiediet ķiplokus un apkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem.
  10. Izslēdziet plīti, samaisiet, uzlieciet vāku un ļaujiet vēl 10 minūtes nostāvēties.


☑️Uzturvērtība  uz 100 gr: 197/28/7/5

📔📸Instagram receptes un foto autors:@pp_nata_fit

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email