July 01 2022

Veselīga biezpiena medus krēma torte

🔷Kūkai d 14cm:
✅ Medus – 50 g
✅ Sviests – 50 g
✅Cepamā soda – 1/2 tējk
✅ Šķipsniņa sāls
✅Grieķu jogurts 50g
✅ Ola – 1 gab.
✅ Milti – 165 g (man ir rīsu + kukurūzas maisījums)

🔸 Krēmam:
☑Mīkstais biezpiens 450 g
☑medus 40 g

🔷 Ēdienu gatavošana:
Medu ar sviestu liek bļodā, liek uz tvaika vannas, izkausē, maisot.
Pievienojiet sodu. Maisījums kļūs putojošs, noņemiet to no tvaika vannas, ļaujiet nedaudz atdzist.
Pievienojiet sāli, olu un jogurtu, samaisiet
Tad pievieno miltus un mīca mīkstu, nedaudz lipīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sadaliet mīklu 6-7 vienādās daļās, katru plānu kārtu izrullējiet. Mīklu varat apkaisīt ar miltiem. Ērti izritināt uz teflona paklājiņa.
Cep 4-5 minūtes 180 gr.
Uzreiz pēc karstas cepšanas sagriež formā (man ir aplis d 14 cm)
Krēmam sajauciet biezpienu ar medu
Eļļojiet kūkas ar krēmu un virsu.
Liek ledusskapī uz 2 stundām.
Tālāk sasmalciniet kūku atgriezumus drumslās, apkaisa kūku.

Autors: @pepe_nikitina

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email