May 12 2020
Vegāniskais šokolādes kekss

Vegāniskais šokolādes kekss

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Milti – 270 g (autoram ir samaltas auzu pārslas).
👉🏻Piens – 300 ml. (autoram ir mandeļu piens).
👉🏻Tumšā šokolāde – 2 gab.
👉🏻Kakao pulveris – 4 ēd.k.
👉🏻Cepamais pulveris – 2 tējk.
👉🏻Soda – 1/3 tējk
👉🏻Citronu sula – 1 ēdamkarote
👉🏻Augu eļļa – 3 ēd.k. (kokosriekstu eļļas).
👉🏻Vaniļas ekstrakts – 1 tējk
👉🏻Sīrups – 4 ēd.k. (autoram ir kokosriekstu nektārs).
👉🏻Šķipsniņa sāls

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Mikroviļņu krāsnī vai ūdens vannā izkausējiet pusotru šokolādes tāfelīti.
2. Dziļā traukā samaisiet sausās sastāvdaļas: miltus, šķipsniņu sāls, kakao pulveri, cepamo pulveri, soda. Sausajam maisījumam pievieno augu pienu, augu eļļu, sīrupu, citronu sulu un vaniļas ekstraktu. Beigās pievienojiet izkusušo šokolādi. Labi samaisiet visas sastāvdaļas, lai pārliecinātos, ka tiek iegūta viendabīga masa.
4. Gatavo mīklu ielej veidnē. Formu var ieeļļot ar augu eļļu.
5. Lieciet keksu iepriekš uzkarsētā krāsnī (180 grādi), cepiet apmēram 30-35 minūtes.
6. Atkausējiet atlikušo šokolādes tāfelītes pusi mikroviļņu krāsnī vai ūdens vannā.
7.Apsmērējiet gatavo keksu ar izkausēto šokolādi.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@albinasveganfood

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email