March 21 2022

Vegāniskā sālās karameles kūka

🔷 nepieciešams:
🥮1 ola
🥮Tofu siers klasiskais -295 gr
🥮 Piens -100 ml (man ir mandeļu piens)
🥮Ābolu biezenis -60 gr
🥮 Rīsu milti -15 gr
🥮Zemesriekstu pasta -20 gr
🥮Saldinātājs pēc garšas
🥮 Šķipsniņa sāls

🔸 Sālītajai karamelei:
🥥Kokosriekstu piens -140 ml
🥥 Zemesrieksti -20 gr
🥥 Kokosriekstu cukurs – 25 gr
🥥Sāls pēc garšas

🔷Gatavojam:
•Sajauc līdz gludai visas sastāvdaļas blenderī. Ielejiet veidnē (man ir silikons 16 cm) un nosūtiet uz 30 minūtēm uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 gr. Sacepums sanāk ļoti maigs, tāpēc atdzesējam formā istabas temperatūrā, un tad liekam ledusskapī sastingt, turēju uz nakti.
• Kamēr biskvīts atdziest, katliņā sajauc visas sastāvdaļas izņemot zemesriekstus un nepārtraukti maisot, vāra uz mazas uguns līdz sabiezē, tiklīdz masa sabiezē – pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj nedaudz atdzist, sajauc ar zemesriekstiem un pārklājam biskvītu 😋

kayfovogo
Apetīte!
🤍

Autors: @ninosita_911

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email