May 19 2020
Vegāniskā pistāciju riekstu-zemeņu cheesecake (siera kūka)

Vegāniskā pistāciju riekstu-zemeņu cheesecake (siera kūka)

🛒Sastāvdaļas:

Formas diametrs ir 16 cm.
Labāk ir izmantot noņemamu formu vai arī kombināciju: gredzens + pārtikas plēve.
Neskatoties uz to, ka šī siera kūka, kurai pievienots agars-agars (kā stabilizators), tā panes sasalšanu tieši tāpēc, ka agars šeit iet kopā ar taukiem. Tā var būt eļļa vai (kā šajā gadījumā) – koksriekstu pasta. Siera kūka ar šo tehnoloģiju nekad neizkusīs pat ļoti karstā laikā.

Pamatnei:
👉🏻80 gr pistācijas.
👉🏻50 grami kokosriekstu pārslu.
👉🏻20 grami zaļo griķu.
👉🏻100 gr dateles

🍴Ēdiena pagatavošana:⠀⠀

1. Atsevišķi sasmalciniet visas sausās sastāvdaļas. Tikai pēc tam pievienojiet tajos dateles.
2. Masai nevajadzētu būt graudainai un sausai, un ne pārāk vijīgai. Tai vajadzētu būt elastīgai un nelīpt pie rokām.
3. Ielieciet formas apakšā, pēc izvēles izveidojiet malas. Izlīdziniet virsmu. Pagatavojot krēmu, lieciet kūku saldētavā.

Zemeņu krēmam:
👉🏻250 grami zemeņu.
👉🏻100 gr indijas rieksti (iepriekš izmērcēti)
👉🏻50 grami kokosriekstu piena (17-19%).
👉🏻90 grami kokosriekstu pastas.
👉🏻65 gr topinambūru sīrupa.
👉🏻5 grami citrona sulas
👉🏻biešu pulveris (pēc izvēles, lai iegūtu košāku krāsu)
————————————
100 grami kokosriekstu piena (17-19% tauku).
1 gr agara-agara (stiprums 900) ⠀⠀

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Blenderī nosūtiet pirmo sastāvdaļu komplektu. Blenderējiet līdz krēmveida konsistencei.
Atsevišķi aktivizējiet agara agaru vārīšanas traukā. (Apvienojiet agaru ar kokosriekstu pienu un, nepārtraukti maisot, uzvāra līdz vārīšanai. Tālāk turiet to uz uguns vēl 2 minūtes. Agars ir aktivizēts).
2. Ielejiet maisījumu ar aktivētu agaru blenderī. Sakuliet.
3. Ielejiet iegūto krēmu uz pistāciju pamatnes un ielieciet saldētavā uz nakti.
4. Rotājam pēc izvēles.


📔📸Instagram receptes un foto autors: @lipskaya_masha

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email