May 15 2020
Melleņu pīrāgs

Vegāniskā melleņu siera kūka

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻120 g mandeļu miltu
👉🏻90 gr auzu pārslu
👉🏻80 g topinambūru sīrupa
👉🏻Pē izvēlēs samaltus 50 gramus riekstu vai sēklas
👉🏻1 tējk vaniļas ekstrakta

Krēma slānim:
👉🏻75 g mērcēti indijas rieksti
👉🏻160 gr tofu siera
👉🏻60 ml kokosriekstu piena
👉🏻60 g topinambūru sīrupa
👉🏻1 tējk vaniļas ekstrakta
👉🏻1-2 ēd.k.laima sula vai citronu sula

Mellenes sīrupā sastāvdaļas:
👉🏻150 gr svaigas mellenes
👉🏻60 g topinambūru sīrupa
👉🏻1 ēd.k. laima sula vai citronu sula

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ° C.
2. Mērcējiet indijas riekstus uz nakti vai vāriet apmēram 15 minūtes, līdz tie ir mīksti.
3. Maisiet visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas blenderī, vienmērīgi izklājiet mīklu ieeļotājā veidnē (15 cm diametrā) apakšā un izveidojam arī sānu malas (kūkas sānu sienu augstums ir 5-7 cm).
4. Cepiet cepeškrāsnī 18-20 minūtes un ļaujiet kūkai atdzist istabas temperatūrā.
5. Tikmēr sajauciet visas krēma sastāvdaļas blenderī līdz gludai un krēmīgai masai.
6. Ielejiet krēmu uz pamatnes un ielieciet veidni saldētavā uz 45-60 minūtēm.
7. Nelielā katliņā ielieciet visas sīrupa melleņu sastāvdaļas, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļaujiet vārīties uz lēnas uguns 3-5 minūtes. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
8. Ielejiet mellenes sīrupā uz krēma masas slāņa un izlīdziniet. Glabā kūku ledusskapī.


📔📸Instagram receptes un foto autors:@vegraw_ru

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email