January 01 2021

Vaniļas biskvīta torte ar vārītā krēma pildījumu pagatavota bez miltiem

Veselīgā kūka ar vārīto krēmu, zemenēm un vaniļas garšas biskvītu (starp citu, pagatavota pilnīgi bez miltiem) 🤤

Sastāvdaļas:
Biskvītam:
• Olas-4 gab
• Auzu pārslas-75 gr
• Kukurūzas ciete (vai p/g milti) -25 gr
• Saldinātājs (stēvija vai jebkurš cits aizveitotājs).- Pēc garšas
• Vanilīns – uz naža gala
• Cepamais pulveris-1 tējk.

Krēmam:
• Piens (man ir 1,5%) – 700 ml
• Vājpiena pulveris (sausais piens) -60 gr
• Kukurūzas ciete-60 gr
• Zemenes (man ir saldētas) -100 gr
• Saldinātājs (cukura aizvietotājs) .- pēc garšas

Gatavojam biskvītu:
Atdaliet olu baltumus un dzeltenumus. Sakuļ baltumus atsevišķi līdz stingrām putām ar šķipsniņu sāls. Auzu pārslas sasmalcina blenderī vai labāk kafijas dzirnaviņās. Dzeltenumus sajauciet ar auzām, cieti, saldinātāju, vaniļu, cepamo pulveri. 3 piegājienā, olu dzeltenumu masai pievieno saputotus baltumus. Cep 180 * ~ 30 min. (Es cepu 2 formiņās ar diametru 22 cm).

Gatavojam krēmu:
Pienu sajauc katliņā ar sauso piena maisījumu, cieti, cukura aizvietotāju. un vāriet līdz tas sabiezē (skāba krējuma konsistence), nepārtraukti maisot. Atsaldējiet zemenes un sasmalciniet ar dakšiņu.

 

Liekam kopā kūku:
Ja biskvīta mīkla tika cepta vienā formā, tad kūku sagrieziet 4 daļās, ja 2, tad pārgrieziet to attiecīgi uz pusēm.
Ielieciet biskvītu uz šķīvja, iemērciet to ar pienu, iesmērējiet to ar krēmu, pievienojiet nedaudz zemenes,un tā arī izkārtojiet pārējās biskvīta daļas, krēmu un zemenes. Dekorējiet pēc vēlēšanās un atstājiet to sasūkties uz 2 stundām vai labāk uz nakti. Gatavs!

 

Autors: @vorobey_pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email