November 16 2021

Upeņu zemesriekstu sviesta biskvīta torte

🔷 Sastāvdaļas:
🔸 Biskvītam nepieciešams:
Olas – 4gab + 1 proteīns
Rīsu milti – 120 gr.
Cepamais pulveris – 2g.
Saldinātājs pēc garšas
Vanilīns

🔸 krēmam:
rikota – 250 gr.
Mīkstais biezpiens 0% – 250 gr.
Kurkumīns – 2 g pēc izvēles (krāsainam)
Saldinātājs

🔸 ogu pildījumam:
džems upeņu -100 gr

🔸 zemesriekstu pildījumam:
Zemesriekstu sviests – 62g.
Krējums – 70 gr.
Saldinātājs

🔸 Impregnēšanai:
Ūdens + saldinātājs – 80 ml

🔸 Pārklājumam:
Mīkstais biezpiens – 100 gr
Saldinātājs
Kurkumīna šķipsniņa (krāsai)

🔷 Ēdienu gatavošana:
🔸Biskvītam:
Atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo līdz stingrām putām.Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri.Dzeltenumiem pievieno cukuru,vanilīnu,sakuļ ar mikseri. Ar silikona lāpstiņu ievietojiet baltumus dzeltenumos, viegli maisot no apakšas uz augšu. Miltus pievieno 2 pakāpēs, arī maigi.Mīklu liek 16 cm veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes. pie 170 gr.

Pēc cepšanas atveriet cepeškrāsns durvis pēc 5 minūtēm, pagaidiet 10 minūtes, tad izņemiet no cepeškrāsns un atdzesējiet tieši veidnē. Pēc tam izņemiet biskvīta kūku dvielī un ievietojiet ledusskapī vismaz 4 stundas, pēc tam sagrieziet 3 gab ripas.

Pa to laiku sajauc visas sastāvdaļas krēmam. Tāpat arī zemesriekstu pildījumam.

🔸 Es savācu 16 cm gredzenā:
Liek biskvītu, izmērcē, liek aplī krēmu, nepieskaroties vidum, un pa vidu liek zemesriekstu pildījumu un izlīdzina.
Liek nākamo biskvītu,mērcē,pārklāj ar to pašu krēmu,un vidu pilda ar konfitūru.Tad nākamā kūka,impregnēšana un pārējais krēms.Liek ledusskapī uz nakti.

Nākamajā dienā izņem no riņķa, dekorē pēc garšas.
No rīta sajaucam visus slaukšanas pārklājumus un pārklājam kūku, var griezt 🤤

Autors: @ ninosita_911

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email