September 28 2021

Turku deserts trileche

🔷 Sastāvdaļas:
Biksvītam
* banāni – 2 gab. (~ 280 g)
* olas – 2 gab.
* piens – 100 g
* sviests – 15 g
* milti – 150 g
* cepamais pulveris – 10 g
* saldinātājs – 6 g Fitparad # 7 vai 30 g cukura

Iemērcēšanai
* piens 2,5% – 300 g

Krēms
* piens 2,5% – 600 g
* ciete – 30 g
* milti – 20 g
* saldinātājs – 12 g Fitparad # 7 vai 60 g cukura
* sviests – 20 g

Dekorācijai
* kakao – 15 g

BISKVĪTAM:
1. Biskvītam biezenī sakuļ banānus (var saberzt ar dakšiņu), pievieno olas un pārējās biskvīta sastāvdaļas.
2. Labi samaisa, lej veidnē un cep ~ 35 minūtes 180 C temperatūrā.
3. Karsto biskvītu caurdurt ar zobu bakstāmo, izmērcēt aukstā pienā.
4. Krēmam katliņā ielej nedaudz piena, pievieno miltus, cieti un saldinātāju. Labi samaisa un pievieno atlikušo pienu.
5. Krēmu uzvāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē (~ 5 minūtes).
6. Noņemiet krēmu no uguns, pievienojiet sviestu, samaisiet un atdzesējiet.
7. Ielieciet krēmu uz biskvīta kārtas un ievietojiet to ledusskapī 1-2 stundas.
8. Pārkaisa lielu daudzumu kakao un izbaudiet desertu ❤️

 

Autors: @ rimma.chef

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email