May 25 2020
Torte Šokolādes kaifs

Torte Šokolādes kaifs

🛒Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas pamatnei:
👉🏻1,5 tases * auzu pārslas
👉🏻1/2 tase * mandeles
👉🏻5 ēd.k. kokosriekstu eļļa
👉🏻2 ēd.k. kļavu sīrups
👉🏻2 ēd.k. kakao pulveris

Šokolādes slāņa sastāvdaļas:
👉🏻1 bundža (450 ml) kokosriekstu biezā piena
👉🏻280 gr tumšās šokolādes
👉🏻1/4 tase * kļavu sīrupa
👉🏻2 ēd.k. kokosriekstu eļļa (izkususi)

Ogu slāņa sastāvdaļas:
👉🏻3 tases * svaigas vai saldētas kazenes
👉🏻1 glāze * ūdens
👉🏻1/4 tase * kļavu sīrupa
👉🏻1 tējk agars agars
* 1 glāze = 240 ml ⠀

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Eļļojiet 23 cm apaļo cepšanas trauku ar kokosriekstu eļļu un atlieciet malā.
2. Pamatam blenderī pievienojiet auzu pārslu un mandeles. Sasmalcina līdz gludai masai un pievieno kakao, kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu. Labi sasmalcinam.
3. Ielieciet iegūto mīklu sagatavotajā formā un izveidojiet pīrāga dibenu un malas.
4. Cepiet mīklu apmēram 10-15 minūtes.
5. Kazenes kārtai nelielā katliņā uzkarsē kazenes, ūdeni un kļavu sīrupu. Gatavojiet, līdz kazenes ir mīkstas. Sasmalcina biezeņa konsistencē blenderī un liek atpakaļ uz plīts. Pievienojiet agara agaru un, nepārtraukti maisot, vāriet vēl 5 minūtes.
6. Ļaujiet kazenes maisījumam nostāvēties apmēram 5 minūtes, pēc tam lieciet uz kūkas dibena. Ledusskapī 10 minūtes.
7. Šokolādes slānim nelielā katliņā uz vidējas uguns karsē kokosriekstu pienu, kokosriekstu eļļu un kļavu sīrupu un maisa. Pievienojiet šokolādi. Maisa, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi.
8. Ielejiet šokolādes kārtu uz kazenes slāņa un liekam ledusskapī 2-3 stundas.
9. Pēc vēlēšanās dekorējiet ar šokolādes skaidiņām un svaigām ogām. Uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@delight.fuel

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email