April 02 2020
Tom-yam zupa

Tom-yam zupa

Tom-yam zupa

?Sastāvdaļas:

??garneles – 150 g
??kalmāri – 200 g
??ūdens – 300 ml
??Jasmīna rīsi – 100 g
??kokosriekstu piens (vai 10% saldais krējums) – 400 ml
??ķiploki – 1 daiviņa
??svaigs ingvers – 10 g
??čili pipari pēc garšas
??laima citrons – 1 gab.
??tomāti – 1 gab.
??zaļie lociņi – pārs zariņi
??baziliks – 3 lapiņas
??olīveļļa – 1 tējk
??sāls pēc garšas

 

?Ēdiena pagatavošana:

1. Jasmīnu rīsus vāram 500 ml ūdens daudzumā. Ielejiet rīsus verdošā ūdenī. Pievienojiet sāli. Gatavojiet uz vidējas uguns, maisot 10-12 minūtes.
2. Pēc vārīšanās noskalojam rīsus caurdurī ar siltu ūdeni.
3. Tomātus sagriežam lielos gabalos un smalki sagriežam zaļumus.
4. Smalki sasmalciniet ķiplokus un ingveru, apcepiet olīveļļā 2 minūtes. Apmaisiet.
5. Rupji sagrieziet kalmārus, attīriet garnelēs no čaumalām. Pievienojiet jūras veltēm ingveru un ķiplokus, sautējiet 1 minūti.
6. Pievienojiet tomātus un zaļumus, pagatavojiet vēl 1 minūti. Pievienojiet karstu ūdeni un koksriekstu pienu, sāli.
7. Pasniedz kopā ar rīsiem, pielejot laima sulu.

❎Uzturvērtība uz 100 g: ~ 105 kcal, 7/5/7
??Instagram receptes un foto autors: @kiwihealthy

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email