April 02 2020
Tom-yam zupa

Tom-yam zupa

Tom-yam zupa

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻garneles – 150 g
👉🏻kalmāri – 200 g
👉🏻ūdens – 300 ml
👉🏻Jasmīna rīsi – 100 g
👉🏻kokosriekstu piens (vai 10% saldais krējums) – 400 ml
👉🏻ķiploki – 1 daiviņa
👉🏻svaigs ingvers – 10 g
👉🏻čili pipari pēc garšas
👉🏻laima citrons – 1 gab.
👉🏻tomāti – 1 gab.
👉🏻zaļie lociņi – pārs zariņi
👉🏻baziliks – 3 lapiņas
👉🏻olīveļļa – 1 tējk
👉🏻sāls pēc garšas

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Jasmīnu rīsus vāram 500 ml ūdens daudzumā. Ielejiet rīsus verdošā ūdenī. Pievienojiet sāli. Gatavojiet uz vidējas uguns, maisot 10-12 minūtes.
2. Pēc vārīšanās noskalojam rīsus caurdurī ar siltu ūdeni.
3. Tomātus sagriežam lielos gabalos un smalki sagriežam zaļumus.
4. Smalki sasmalciniet ķiplokus un ingveru, apcepiet olīveļļā 2 minūtes. Apmaisiet.
5. Rupji sagrieziet kalmārus, attīriet garnelēs no čaumalām. Pievienojiet jūras veltēm ingveru un ķiplokus, sautējiet 1 minūti.
6. Pievienojiet tomātus un zaļumus, pagatavojiet vēl 1 minūti. Pievienojiet karstu ūdeni un koksriekstu pienu, sāli.
7. Pasniedz kopā ar rīsiem, pielejot laima sulu.

❎Uzturvērtība uz 100 g: ~ 105 kcal, 7/5/7
📔📸Instagram receptes un foto autors: @kiwihealthy

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email