May 05 2020
Suflē torte

Suflē torte

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻piens 2,5% – 300 ml;
👉🏻tūlītējs želatīns – 30 g;
👉🏻cepamais pulveris – 1/2 tējk;
👉🏻ola – 3 gab .;
👉🏻kukurūzas ciete – 2 ēd.k.
👉🏻mīkstais biezpiens 5% – 50 gr;
👉🏻vanilīns pēc garšas;
👉🏻biezpiens 5% – 180 g (1 iepakojums);
👉🏻olas baltums – 3 gab.;
👉🏻citronskābe – 3/4 tējk;
👉🏻kakao pulveris – 5 tējk;
👉🏻cukura aizvietotājs vai cits saldinātājs pēc garšas;
👉🏻citronu sula – 1 ēd.k.

Formas diametrs ir 22 cm.

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

Biskvīts:
1. Olu blatumu atdala no dzeltenumiem. Sakuļam olas baltumu līdz stingrām putām.
2. Sakultiem olas dzeltenumiem pievienojiet mīkstu biezpienu, cepamo pulveri, vanilīnu, kukurūzas cieti, citronu sulu, saldinātāju. Rūpīgi samaisiet.
3. Dzeltenumu masā uzmanīgi iecilājiet saputotās olbaltumvielas.
4. Ielieciet mīklu veidnē un cep 180 ° apmēram 10-15 minūtes. Atstājiet biskvītu atdzist formā.

 

Suflē:
1. 20 g želatīna izšķīdina 150 ml silta piena. Sildiet pienu mikroviļņu krāsnī vai uz plīts, bet nevāriet !!!
2. Skauliet 3 olu baltumus līdz stingrām putām. Tad pievienojiet tiem citronskābi un viegli samaisiet.
3. Parastajam biezpienam pievienojam saldinātāju un vanilīnu. Sajauc.
4. Ielejiet atdzesētu želatīnu biezpienā un sakuliet līdz vienmērīgai masai, līdz nav jūtami graudi. Es to izdarīju blenderī.
5. Ievietojiet biezpiena masu 5 minūtes ledusskapī.
6. Pēc tam vēlreiz sakul ar mikseri. Masa palielināsies apjomā un parādīsies mazi burbuļi.
7. Viegli iecilājiet tajā saputotus olu baltumus un samaisiet.
8. Ielieciet suflē uz biskvīta virsas veidnē un ielieciet ledusskapī, līdz tā sacietēs (apmēram 40-60 minūtes).

 

Glazūra:
1. 10 g želatīna, izšķīdinātu 30 ml siltā pienā.
2. Atlikušos 120 ml piena sajauc ar kakao un saldinātāju. Ļaujiet tam vārīties uz lēnas uguns. Atlieciet atdzist.
3. Pievienojiet želatīnu kakao, samaisiet, ļaujiet atdzist.
4. Ielejiet iegūto glazūru trešajā slānī virs suflē.
5. Un atkal ledusskapī, līdz sacietē.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ pp_nata_fit
☑️Uzturvērtība uz 100 g: 130 / 12,4 / 5 / 9,4

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email