November 15 2021

Šokolādes kūka

Biskvītam:
🍫1 ola
🍫140 ml kefīra
🍫90 gr kukurūzas mannas putraimi (parastā)
🍫 2 ēdamkarotes laba kakao pulvera (intensīvai garšai un krāsai)
🍫1/2 tējkarote cepamā pulvera
🍫 saldinātājs pēc garšas
Pēc izvēles 👇🏻
🍫1 apelsīns
🍫30 ml topinambūra sīrups (vai medus)
Krēmam:
🍫180Gr mīkstais biezpiens
🍫40 Gr tumšā šokolāde
🍫60 Gr dabīgais jogurts
🍫 saldinātājs pēc garšas (man ir topinambūru sīrups)
🍫2 tējkarotes kakao
🍫 mazliet jebkura piena biskvīta mērcēšanai
Mannu pārlej ar kefīru 20 minūtes, sajauc olu, saldinātāju, kakao, cepamo pulveri, izmērcētu mannu. Ja vēlies biskvītu ar apelsīnu garšu, tad nomizo apelsīnu no mizas un pēc iespējas vairāk attīri no plēvēm, pievieno kl;āt topinambūru (vai medu) smalki sakapā apelsīnu, liek uz lēnas uguns un vāra, līdz viss šķidrums izdalījies, tad to visu pievieno biskvīta mīklai beigās un iemaisa. Mīklu liek cepamtraukā vai riņķī,cep 180*40min līdz sausam zobu bakstāmajam(vadi pēc savas cepeškrāsns)
Atlikušo biskvītu sagriež gareniski 2 kūkās.
Krēmam izkausē rūgto šokolādi, sajauc ar mikseri ar mīkstu biezpienu, jogurtu un saldinātāju, biskvītus pārziež ar krēmu, kūku atstāj uz pāris stundām ledusskapī. Dekorē pēc vēlēšanās.

Receptes autors: @_lisaalissa_

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email