February 04 2021

Šokolādes kūka ar vārīto krēma pildījumu

PP-šokolādes krēma kūka

Biskvītam:
Olas – 4 gab.
Kefīrs 1% – 55 gr.
Milti – 60 gr.
Kakao – 20 gr.
Šķīstošā kafija – 7 gr.
Cepamais pulveris – 4 gr.
Saldinātājs

🔹Pagatavošana:
• Atdalietolu  baltumus no dzeltenumiem. Sakuļ baltumus ar mikseri līdz stingrām putām.

• Sajauciet dzeltenumus ar kefīru, saldinātāju. Pievienojiet izsijātas sausās sastāvdaļas, uzmanīgi apvienojiet.

• Ievietojiet saputotos olu baltumus šokolādes mīklā ar silikona lāpstiņu, maisot no apakšas uz augšu.

• Ielej mīklu uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, ievieto cepeškrāsnī un cep 20 minūtes 180 gr.

• Atdzesē un sagriež 4 vienādās kūkās.

Krēms:
Piens 1,5% – 400 gr.
Kukurūzas ciete – 20 gr.
Vājpiena pulveris – 20 gr.
Saldinātājs

• Visas sastāvdaļas apvieno katliņā, uzliek vidēju karstumu un vāra līdz masa sabiezē.

🔸 Piesūcināšanai: verdošs ūdens + saldinātājs

🔸 Saliekam ūku:
• Kūka -> piesūcināšana -> krēms -> kūka (viegli nospiediet) utt.
• Izlīdziniet krēmu virs sāniem un augšas. Ielieciet ledusskapī uz nakti.

🔸 Glazūra:
Kakao – 3 ēdamkarotes
Piens 1,5% – 5 ēdamkarotes
Saldinātājs

• Visas sastāvdaļas apvieno katliņā un vāra līdz biezai masai. Pārklājiet glazūru atdzesētajā kūkā.

✅Uzturvērtība uz 100 gramiem: 117 / 7,4 / 4,3 / 11,4

 

Autors: @flylina_na_pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email