October 08 2021

Šokolādes kūka ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas formai 20-22 cm:
Visi pārtikas produkti ir istabas temperatūrā.

🔷 Sastāvdaļas:
🔸 Sausās:
🔺120 g miltu
🔺 30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
🔺1.5 karotes cepamā pulvera
🔺 0,5 tējk sāls
🔺25 g kvalitatīva kakao pulvera
🔺150 g cukura vai saldinātāja

🔸 Mitrās sastāvdaļas:
🔺 1 ola
🔺 30 g sviesta, izkausēts
🔺30 g augu eļļas bez smaržas
🔺 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
🔺140 g piena

Glazūra:
🔺50 ​​g garšīgas šokolādes
🔺50 ​​g saldā (no 30%) krējuma

🔷 Ēdienu gatavošana.
Vienā bļodā mēs labi sajaucam visas “sausās” sastāvdaļas, otrā – visas “slapjās”.

Apvienojiet sausās sastāvdaļas ar mitrām un labi samaisiet ar slotiņu.
Jums vajadzētu iegūt mīklu ar vieglu skābo krējuma konsistemci.
❗ Jums nav jāmaisa ļoti ilgi, un vēl jo vairāk, jums nav nepieciešams sakult mīklu, pietiek tikai, lai sasniegtu tās viendabīgumu. Ja mīcīsit mīklu pārāk ilgi, miltos izveidosies lipeklis, un gatavais biskvīts izrādīsies blāvs, it kā tas būtu neapstrādāts / nav cepts iekšā.

Mīklu lej sagatavotā veidnē, cep biskvītu iepriekš uzkarsētā līdz 170-180 C krāsnī, apmēram 40 minūtes.
(Jūs varat mēģināt cept lēnā plītī, programmā “Cepšana”, 40 minūtes).

🔸 Sagatavojiet glazūru:
Piepildiet šokolādi ar karstu saldo krējumu, ļaujiet tai nostāvēties minūti; labi samaisa līdz gludai konsistencei.
Pārklājiet ar siltu glazūru – siltu biskvītu.

Dekorē pēc vēlēšanās un pasniedz

 

Autors: @pp_malevich

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email