October 06 2022

Šokolādes biskvīta rulete ar banānu musa krēmu

🔷Cepums:
Ola  – 5 gab
Rīsu milti – 25 g
Kakao – 25 g
Ūdens – 30 ml
Cepamais pulveris – 5 g
Eritritols – 1 ēdamkarote. (iespējams bez)
Šķipsniņa sāls
Saldinātājs pēc garšas

🔸Atdaliet baltumus no dzeltenumiem.

🔸 Sakuļ dzeltenumus ar ūdeni un cukuru līdz gaisīgām baltām putām.

🔸 Sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri. Izsijājiet tos dzeltenumos, maisot ar lāpstiņu. Olbaltumvielas saputojiet ar eritritolu un sāli līdz stingrām putām, pievienojiet dzeltenumiem, viegli mīciet ar lāpstiņu.

🔸Cepešpannu (30x40cm) pārklāj ar pergamentu un vienmērīgi izklāj mīklu.

🔸Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes.

🔸 Izņem biskvītu, apgriež uz virtuves dvieļa, uzmanīgi noņem pergamentu un sarullē (kopā ar dvieli). Pilnībā atdzesējiet.

 

🔷Banānu krēms:
Banāns – 250 g
Citronu sula – 20 g
Dzeltenumi – 65 g (3 gab.)
Piens – 80 g
Želatīns – 8 g (+25 ml ūdens pulverim)
Ricottas siers – 150 g
Dzeltenas krāsas piliens (pēc izvēles)
Saldinātājs pēc garšas

+ 1 vesels banāns pildījumam

🔸Mērcēt želatīnu aukstā ūdenī.

🔸Banānus sasmalcina ar blenderi,pievienojot citrona sulu.

🔸Pieliek dzeltenumus,sahzamu,pienu,atkal biezenī.

🔸 Pārliek katliņā, vāra, līdz sabiezē.

🔸Noņem no uguns, pievieno izmērcētu želatīnu (izspiež lapu no ūdens), samaisa un puto 10-12 minūtes.

🔸Pievieno rikotu un krāsvielu (pēc izvēles), kad masa nedaudz atdziest, turpina kult, līdz krēms kļūst gaisīgāks.

🔷 Liekam kopā:
🔸 Izlocīt biskvītu, mērcēt ar 60 ml piena un sahzama maisījumu.

🔸Izdaliet krēmu, banānu sagriežam 2 daļās (lai nav tik šķībi) un liekam tuvāk malai.

🔸Rullīti satin, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 6 stundām, lai sastingst.

 

 

Pasniegšanai pārkaisa ar kausētu šokolādi. Labu apetīti! 🍫

Autors: @i_bake_healthy

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email