March 25 2022

Slinkā Napaleona kūka

🔷SASTĀVDAĻAS:
✅ lavašs (~200 g)
✅ 1 ola
✅ saldinātājs pēc garšas (man ir medus)
✅ 30 g kukurūzas cietes
✅ 30 ml ūdens
✅ 300 ml piena ⠀

🔷 GATAVS:
🔸 Krēma pagatavošana:
Sakuļ olu ar saldinātāju (krēmu liek saldāku, jo mīkla nav salda, viss kūkas saldums būs atkarīgs no krējuma), un kukurūzas cieti sajauc ar ūdeni līdz viendabīgai konsistencei.
Uz lēnas uguns katliņā, nepārtraukti maisot, karsē pienu, pievieno olu maisījumu, tad kukurūzas cieti un vāra uz mazas uguns, līdz tas viegli sabiezē. Noņem no uguns un ļauj atdzist. ⠀
🔸 Kūku gatavošana:
Lavaša maizi sagriežam vēlamajā formā (es izgriezu apļus ar diametru 15 cm, sanāca 18 gabali). Lavaša atgriezumi (tikai atgriezumi! Kūkas nav vajadzīgas!) Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, līdz tie kļūst viegli zeltaini (~ 3-5 minūtes) un samaļ blenderī.
🔸 Saliec kūku:
Lavaša kūkas pārziežam ar krēmu un klājam kārtu pa kārtai, tad pa virsu pārkaisām ar drumstalām no pārējā lavaša.
Mēs nosūta kūku ledusskapī uz 2-3 stundām un vēlams pat uz nakti savilkties.
Pasniedziet un izbaudiet!

Autors: @yummy_pp_lera

_____________________

Katram gadījumam pievienojies mums telegrammas kanālā, lai nepazustu. Tur mēs katru dienu publicējam receptes, saite profila galvenē. Ceram uz jūsu atbalstu 💚

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email