March 10 2020
Slinkā kūka Napaleons

Slinkā kūka Napaleons

Slinkā kūka Napaleons

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻lavaša maize (~ 200 g)
👉🏻1 ola
👉🏻saldinātājs pēc garšas (man ir medus)
👉🏻30 g kukurūzas cietes
👉🏻30 ml ūdens
👉🏻300 ml piena

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

  1. Krēma pagatavošana: sakuliet olu ar saldinātāju (padariet krējumu saldāku, jo mīkla nav salda, viss kūkas saldums būs atkarīgs no krēma), un samaisiet kukurūzas cieti ar ūdeni līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Uz lēnas uguns katliņā uzkarsē pienu, nepārtraukti maisot, pievieno olu maisījumu, tad kukurūzas cieti un vāra uz lēnas uguns, līdz krēms sabiezē.
  3. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
  4. Kūkas gatavošana: Lavaša maizi sagriež vajadzīgajā formā (es sagriezu apļus ar diametru 15 cm, sanāca 18 gab.).
  5. Lavaša atgriezumus (tikai atgriezumus!) Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem līdz viegli zeltainai krāsai (~ 3–5 min.), Un sasmalcina blenderī.
  6. Saliekam kūku. Lavaša maizes pārklājam ar krēmuun izklājam pa kārtai, pēc tam virsū apkaisām drupačas no lavaša maizes paliekām.
  7. Liekam kūku ledusskapī 2-3 stundas, un vēlams uz nakti.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors: @yummy_pp_lera

❎KBZhU uz 100 g ~ 127/5/2/22

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email