February 03 2022

Siera rausīšu uzkoda

🔹 Sastāvdaļas:
– Biezpiens briketēs 2% 180 gr
– Kviešu milti 50 gr
– siers 100 gr man ir viegls 15%
– ola
– šķipsniņa sāls
– Cepamais pulveris 1/2 tējk
– Spināti pildījumā ir mazliet

🔹 Ēdienu gatavošana:
1. Rīvē sieru uz rīves. Visas sastāvdaļas sajaucam, tikai olu pievienojam nevis visu, bet tikai olbaltumvielas. Dzeltenumu atstāj malā!
2. Vispirms ar karoti, tad ar mitrām rokām. Mīklai jābūt kā rauga mīklai. Nav šķidrs, bet tāds, lai ar to varētu viegli strādāt. Galvenais ir sajaukt. Mitrās rokas ir vislabākās!
3. Mīklu sagriež 10 daļās, var vairāk, var mazāk. Tas viss ir atkarīgs no vēlamā izmēra.
4. Ar rokām veidojam desu, savienojam to aplī un uzliekam uz cepešpannas.
5. Iekšā liekam smalki sagrieztus spinātus, kas sajaukti ar dzeltenumu!
6. Labāk lilkt uz nsilikona paklājiņa. Jo tas var pielipt.
7. 180 grādos 20 minūtes. Varbūt ilgāk, paskatieties uz savu krāsni.

Piezīmes:
1. Siers pats par sevi var būt jebkurš, Var izmantot arī jebkādus miltus, tikai jāņem vērā, ka auzu pārslas un griķi piešķirs attiecīgi auzu un griķu garšu.
2. Spinātu vietā: Var pievienot zaļumus un ķiplokus un vispār būs uguns.
Un, ja pievieno zaļos sīpolus, kurus arī sajauc ar dzeltenumu, tad būs pīrāga garša ar sīpoliem un olu.

 

Autors: @_mary_sya_

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email