March 01 2022

Sēņu krēmzupa

🔷 Sastāvdaļas:
*Jau nomizotu dārzeņu svars*
💥 Ūdens – 1 l.
💥 Kartupeļi – 300 g.
💥 Burkāni – 140 g.
💥 Sīpols – 100 g.
💥 Selerijas sakne – 65 g.
💥 Sēnes – 300 g.
💥 Ķiploki – 1 daiviņa.
💥 Krējuma siers – 300 g.
💥 Sāls/garšvielas – pēc garšas (man bija sāls, lauru lapa, melnie pipari, kaltētas dilles, itāļu garšaugi).

🔻Dekoram:
💥 sausiņi (pilngraudu maizi kaltēju pannā)

🔷 Ēdiena  gatavošana:
Dārzeņus tīrām un sagriežam jebkurā Jums ērtā veidā.
Verdošā ūdenī iemet burkānus, sīpolus, seleriju. Starp citu, pat ja jums nepatīk selerijas, nebaidieties to pievienot pirmajiem ēdieniem, tas piešķir tiem bagātīgāku garšu.

Pēc 5 minūtēm iemetam kartupeļus un krējuma sieru, labi samaisām un vēl pēc 5 minūtēm pēc vārīšanas pievienojam sēnes un ķiplokus, neaizmirstiet par sāli un garšvielām.

Vāra 15-20 minūtes, līdz tas ir pilnībā gatavs uz lēnas uguns.
Kamēr zupa tiek gatavota, var pagatavot grauzdiņus, apcept dažus sēņu gabaliņus vai ko citu, kam pietiek izdomas. 😉

Kad zupa ir gatava, mēs to sablendējam ar iegremdējamo blenderi, un jūs varat to pasniegt galdā.
Labu apetīti!❤️

Autors: @di_a.pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email