March 05 2020
Šaurma ar vistu

Šaurma ar vistu

Šaurma ar vistu

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Vistas fileja 700g
👉🏻Adžika (ja patīk pikantums)
👉🏻4 lavaša sloksnes vai tortiljas
👉🏻Ķīnas kāposts 150g
👉🏻Tomāti 150g
👉🏻Gurķi 150g

Mērcei:
👉🏻Biezs bezpiedevu jogurts
👉🏻Melno malto piparu maisījums
👉🏻Sausā ķiploka garšviela 0,25 gr (vai 1 daiviņa svaiga)
👉🏻Sāls 0,5 tējk
👉🏻Kurkuma 0,5 tējk
👉🏻Maigas sinepes 0,5 tējk
👉🏻Olīveļļa 2 ēd.k.

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

  1. Marinējiet fileju adžikā (vēlams uz nakti).
  2. Karstā pannā ātri apcepiet vistu no vienas puses, apgrieziet un arī ātri no otras puses. Samaziniet uguni, pievienojiet ūdeni, pārklājiet ar vāku un ļaujiet sautēties apmēram 8 minūtes.
  3. Sajauc visas sastāvdaļas mērcei.
  4. Sasmalciniet Ķīnas kāposta lapas.
  5. Smalki sagrieziet tomātus. Gurķi salmiņos.
  6. Gatavo vistu sagriež sloksnītēs.
  7. Gatavojam: ielieciet lavāša nedaudz vistas, dārzeņus, ielejiet mērci. Vispirms salieciet malas, pēc tam aptiniet apkārt un sarullējiet.
  8. Brūniniet šaurmu pannā bez eļļas, lai lavaša maize kļūtu kraukšķīga. Pasniedziet nekavējoties.

 

❎KBZhU (uz 100 g): 128-11-7-6

📔📸Instagram receptes un foto autors: @tonya.pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email