February 18 2020
Šarlote no ķirbja

Šarlote no ķirbja

Šarlote no ķirbja

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Ķirbis-250 gr .;
👉🏻Olas-3 gab .;
👉🏻Auzu pārslas (sasmalcina miltos) -2 ēd.k. (30 gr.);
👉🏻Vājpiena pulveris-2 ēdamkarotes ar kalnu (30 gr.);
👉🏻Kukurūzas ciete-1 ēdamkarote (20 gr.);
👉🏻Cepamais pulveris-1 tējk;
👉🏻Saldinātājs (medus vai stēvija) – pēc garšas;
👉🏻Citronskābe (šķipsniņa) vai citrona sula (2 ēdamkarotes);
👉🏻Vanilīns;

 

🥧Ēdiena pagatavošana:

  1. Mēs notīra ķirbi un sagriežam to kubiņos, ieliekam katliņā. Ielejiet katliņā ūdeni, tikai nedaudz, lai ūdens pārklātu dibenu, un sutiniet ķirbi 10-20 minūtes (laiks ir atkarīgs no ķirbja veida).
  2. Ķirbim nevajadzētu pārvērsties biezenī, bet kļūt nedaudz mīkstam, cepeškrāsnī ķirbis izcepsies līdz galam, ja katliņā ir palicis šķidrums, noteciniet to.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  4. Kuliem olu baltumus līdz stingrām putām, pievienojam šķipsniņu citronskābes vai citrona sulas.
  5. Saputotajos olu baltumos uzmanīgi ar lāpstiņu iecilājam dzeltenumus.
  6. Mēs sajaucam visas sausās sastāvdaļas savā starpā un tad iejaucam olu maisījumā, pēdējo pievienojiet ķirbi.
  7. Ielejiet mīklu cepšanas traukā (man ir silikona, diametrs 18 cm).
  8. Mēs cepam savu šarlotīti krāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 °, apmēram 30 minūtes.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @vika_dukan

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email