February 13 2020
Saldā krējuma zivju zupa

Saldā krējuma zivju zupa

Saldā krējuma zivju zupa

 

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻600 gr. laša
👉🏻2 l ūdens
👉🏻4 vidēji kartupeļi (~ 350–400 gr)
👉🏻1/2 vidēja sīpola (~ 50 gr)
👉🏻1/2 vidēja burkāna (~ 50 gr)
👉🏻200 gr 10% saldā krējuma
👉🏻2-3 lauru lapas
👉🏻smaržīgie graudu pipari
👉🏻1 krustnagliņa
👉🏻1/3 tējk. maltas kurkuma garšvielas
👉🏻sāls (pēc garšas)
👉🏻zaļumi pasniegšanai

 

🍲Ēdiena pagatavošana:

  1. Zivi griežam laša steika gabalos un ar visu ādu vāra 1 litrā ūdens.
  2. Citā katliņā (apmēram 4 litri lielā) vāra atlikušo ūdeni, pievieno kartupeļus sagrieztus kubiņos, sasmalcinātus sīpolus, rīvētus burkānus un vāra līdz tie ir uzvārīti.
  3. Kad zivs ir izvārīta (15-20 minūtes), liekam to uz atsevišķa šķivja un izkāšam buljonu caur sietu, izkāsto buljonu pievienojam katlā ar novārītajiem dārzeņiem.
  4. Atbrīvojam zivi no ādas un asakām, sadalam to gabaliņos un pievienojam klāt pārējai zupai.
  5. Zivju zupai pievienojam garšvielas, pielejam saldo krējumu un samaisa visu.
  6. Tagad atliek sālīt pēc garšas, liet šķīvī un baudīt kopā ar svaigi sakapātiem zaļumiem.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@nataly_na_pp_

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email