September 20 2021

Rīsu zupa ar frikadelēm

🔷 Sastāvdaļas:
– 200 g maltas liellopa gaļas
– 240 g kartupeļu
– 90 g saldo piparu
– 50 g rīsu
– 50 g burkānu
– 60 g sīpolu
– 15 g tomātu pastas
– 1 ķiploka daiviņa
– 2 g saulespuķu eļļas
– sāls, pipari, garšvielas pēc garšas (man ir kūpināta paprika), lauru lapa.

🔷 Sagatavošana:
Pagatavojiet frikadeles – malto gaļu sāli un piparojiet un veidojiet bumbiņas ar diametru 1,5-2 cm.
Burkāni – sarīvējiet, sīpoli, paprika, kartupeļi – sasmalciniet, kā vēlaties, ķiplokus – smalki sagrieziet.
Katliņā ielej 1 litru ūdens, kad tas vārās – pievieno rīsus, sāli un vāra 15 minūtes.
Pannā eļļā apcep sīpolus, pievieno burkānus un sautē uz lēnas uguns 5 minūtes. Ielejiet 300 ml ūdens un, ja nepieciešams, pievienojiet pannai. Pievienojiet ķiplokus, kartupeļus, piparus, nedaudz ūdens un vāriet, līdz rīsi ir gatavi. Pievienojiet tomātu pastu, atlikušo ūdeni, piparus, papriku, sāli.
Pārnes dārzeņus no pannas uz katliņu ar rīsiem, pievieno frikadeles un vāra vēl 15-20 minūtes.
Pasniedz ar zaļumiem.

Autors: @olesiapostupkina

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email