March 10 2022

Profitroļļi ar vaniļas olu krēmu

🔷SASTĀVDAĻAS:
🔸mīklai (12 gab.):
✅ 125 ml ūdens
✅ šķipsniņu sāls
✅ 50 g sviesta
✅ 100 g miltu
✅ 2 olas⠀
🔸krēmam (24 gab.):
✅ 1 ola
✅ 90 g cukura
✅ šķipsniņu sāls
✅ 10 g vaniļas cukura
✅ 250 ml piena
✅ 20 g miltu
✅ 25 g sviesta ⠀⠀

🔸 Glazūrai (12 gab.):
✅ ~ 100 g šokolādes⠀

🔷 GATAVOJAM:
🔸Mīkla:
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, sviestu un maisa, līdz sviests izšķīst.
Ielejiet miltus verdošā maisījumā un maisiet mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Nedaudz atdzesē (lai olas nesabiezē kunkuļos), pievieno 1 olu un samaisa viendabīgā masā (var izmantot mikseri). Pievienojiet 2. olu un vēlreiz samaisiet.
Mēs ievietojam mīklu konditorejas maisiņā  un izspiežam profitroļļu uz cepešpannas ar pergamentu.
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 25-30 minūtes.
❗️ Cepšanas laikā neatveriet cepeškrāsns durvis!
Ļaujiet kūkām atdzist. ⠀

🔸Krēms:
Olu apvienojam ar pusi no parastā cukura (45 g), sāli, tad pievienojam miltus un samaisām.

Katliņā pievieno pienu, vaniļas cukuru, atlikušo pusi cukura (45 g) un uzvāra.

Samazina uguni un, enerģiski maisot ar putojamo slotiņu (lai olas nesaritinās), ielej olu maisījumu. Vāra krēmu, nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē. Noslēdz uguni, pievieno sviestu un samaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj krēmam pilnībā atdzist. ⠀

🔸Profitrolu salikšana:
Izkausējiet šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Kūkas pildām ar krēmu, izmantojot konditorejas maisiņu un iemērcam izkausētā šokolādē. Liek ledusskapī, līdz šokolāde sacietē.

Labu apetīti😘
Autors: @yummy_pp_lera

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email