October 18 2021

Plūmju pīrāgs

🔷 Sastāvdaļas
Pamatam:
✔️ Biezpiens 5% iepakojumā – 100 gr
✔️Dzeltenums – 1 gab
✔️ Sviests – 40 gr
✔️ Rīsu milti – 80/90 gr
✔️ Sāls – šķipsniņš
✔️Niedru cukurs (saldinātājs) – 1 tējk

pildīšanai:
✔️ Mīkstais biezpiens 5% – 150 gr
✔️ Olas baltums – 1 gab
✔️ Niedru cukurs (saldinātājs) – 3 tējk
✔️ Plūmes – 5/6 gab

Gatavojam:
Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc (sviestam jābūt istabas temperatūrā). Mīciet mīklu un ievietojiet ledusskapī 15-20 minūtes.
Iesmērējiet cepšanas trauku (man ir stikla, diametrs 20 cm) un apkaisa ar mannu. Mīklu sadaliet pa formu un izveidojiet pīrāga malas.

Pildījumam: izmantojiet rokas blenderi, lai biezpienu sajauktu ar cukuru un olbaltumvielām. Jāsakuļ viendabīgā masā. Plūmes sagriež šķēlītēs.

Pievieno pildījumu, virsū liek plūmes.
Nosūtiet uz iepriekš uzkarsētu cepeškrāsni līdz 180 grādiem 35-40 minūtes.
Ļaujiet kūkai atdzist un izņemiet no veidnes.

Autors: @ gorelova.pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email