October 04 2022

Plānais ābolu pīrāgs

🔷Mums būs nepieciešams:
Mīklai:
✅ Milti (man ir rīsu milti) ~ 100g;
✅Ūdens – 100ml;
✅Augu eļļa – 35ml;
✅Cepamais pulveris – 1/2 tējk;
✅ Sāls – šķipsniņa;
✅Saldinātājs – pēc garšas.

Pildījumam:
✅Āboli – 200 g
✅ Kukurūzas ciete – 10 g;
✅ Saldinātājs – pēc garšas;
✅ Dzeltenums olas eļļošanai;
✅Sezams – 5g (pēc izvēles).

🔷 Ēdienu gatavošana:
Izsijā miltus, cepamo pulveri, pievieno sāli un saldinātāju, pārlej ar ūdeni, augu eļļu. Labi samaisiet, mīciet mīkstu, elastīgu mīklu.
Jums var būt nepieciešams nedaudz vairāk/mazāk miltu.
Pārklājiet mīklu un ļaujiet tai atpūsties 20 minūtes. Šajā laikā jūs varat sagriezt ābolus.
Pēc tam izrullējam mīklu 3-5 mm biezumā.
Vidū sadalām cieti un izklājam ābolus. Apkaisa ar saldinātāju
. Mēs paceļam mīklas malas, ieziedam ar olas dzeltenumu. Ja vēlaties, apkaisa ar sezama sēklām.

Cep 180 grādos, līdz apbrūnē apmēram 25 minūtes.

Autors: @bekeshevay

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email