July 04 2022

Pildītās baklažānu laiviņas

🔹 Sastāvdaļas:
– Mazie baklažāni – 2 gab. (600 gr.)
– Sīpols – 1 gab.
– bulgāru pipari – 1 gab.
– Tomāti – 2 gab.
– burkāns – 1 gab.
– Zaļumi, sāls un garšvielas – pēc garšas
– cietais siers – 70 gr.
– augu eļļa – 2 ēd.k. l.
– Skābais krējums vai dabīgais jogurts – 100 gr.

🔸Mērce:
– skābs krējums vai dabīgais jogurts
– garšvielas
– sāls
– ķiploki

🔹 Ēdienu gatavošana:
1. Nomazgājiet baklažānus, pārgrieziet gareniski uz pusēm, izņemiet mīkstumu.
2. Sāliet iegūtās laivas un atstājiet pusstundu ūdenī.
3. Ūdenī vai nedaudz augu eļļas apcep sīpolus, burkānus, papriku, tomātus.
4. Pievienojiet baklažānu mīkstumu un vāriet 20 minūtes.
5. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
6. Piepildi baklažānu laiviņas ar pildījumu.
7. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.
8. Ar dārzeņiem pildītos baklažānus liek uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī, uzkarsētā līdz 180C uz 20 minūtēm.
Labu apetīti!

Autors @svetlanas1985_pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email