May 26 2020
Pikants ābolu kekss ar lazdu riekstiem

Pikants ābolu kekss ar lazdu riekstiem

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Mandeļu piens – 200 ml.
👉🏻Rozīnes – 100g.
👉🏻Rīsu milti – 200g.
👉🏻Cepamais pulveris – 10 g.
👉🏻Lazdu rieksti – 70 g.
👉🏻Šķipsniņa kanēļa un muskatriekstu (autore pievienoja arī vaniļu).
👉🏻Liels saldais ābols.
👉🏻Ābolu etiķis – 2 tējk (var aizstāt arī ar citrona sulu)
👉🏻Olīveļļa – 30 ml. (Autors aizstāja ar kokosriekstu).

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Rozīnes iemērciet mandeļu pienā, līdz tās ir mīkstas.
2. Sasmalciniet lazdu riekstus blenderī, līdz ir drupatas (autore sasmalcina mandeļu un valriekstu maisījumu).
3. Ābolu sasmalcina līdz biezenim (jūs varat to sasmalcināt tā, lai paliek ābolu šķēles). Autore vienkārši rīvēja ābolu uz rupjās rīves kopā ar mizu.
4. Apvienojiet visas sausās sastāvdaļas, garšvielas, ābolus, lazdu riekstus, rozīnes ar pienu un samaisiet.
5. Eļļai pievieno etiķi (vai citrona sulu), labi samaisa un pievieno mīklai. Sajauc.
6. Pārnes mīklu uz pannu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 45–55 minūtes 160 ° C temperatūrā.
7. SVARĪGI! Ļaujiet kūkai atdzist un tikai pēc tam izņemiet to no veidnes.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ today.always.veg

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email