May 01 2020
Pasta ar garnelēm tomātu mērcē

Pasta ar garnelēm tomātu mērcē

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻200 gr. cieto kviešu spageti
👉🏻2 ēd.k. olīveļļa
👉🏻2 daiviņas ķiploku
👉🏻1 ēd.k. tomātu pastas, kas atšķaidīta līdz biezai tomātu sulas konsistencei
👉🏻14 gab. ķiršu tomātu
👉🏻14 gab. garneles
👉🏻10 gab pētersīļu lapas
👉🏻7 lapa. bazilika
👉🏻svaigi malti melnie pipari
👉🏻sāls
👉🏻Parmezāna siers – pēc izvēles

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Pastu vāriet 2 litros sālsūdens līdz “al dente” stāvoklim. Kad makaroni ir gatavi, mest tos nokāšam.
2. Olīveļļā apcep sasmalcinātus ķiplokus līdz zeltaini brūnai garoziņai, tad ņemam tos ārā.
3. Tālāk eļļai pievieno svaigi maltus piparus un ķiršu tomātus un 3 minūtes cep uz vidējas uguns.
4. Tālāk pievienojiet tomātu pastas 1 glāzi un ļaujiet tai vārīties.
5. Mērcei pievienojiet garneles, ja tās jau ir vārītas tikai uzsildiet, ja neapstrādātas, tad 3 minūtes sautējiet tās mērcē.
6. Tālāk pievienojam smalki sagrieztu baziliku un ķiplokus.
7. Sāls, pipari – pēc garšas. Ielieciet pastu mērcē un kārtojiet uz šķīvjiem.
8. Dekorē ar smalki sagrieztām pētersīļiem, bazilika zariņu un sieru, ja vēlas.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @yummy_pp_recipe

 

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email