February 26 2020
Pankūkas ar mājās gatavotu džemu

Pankūkas ar mājās gatavotu džemu

Pankūkas ar mājās gatavotu džemu🛒Sastāvdaļas (pankūku mīklai):

👉🏻200 g piena (jebkura)
👉🏻3 olas
👉🏻20 g topinambūru sīrupa
👉🏻110 gr rīsu miltu
👉🏻Šķipsniņa sodas
👉🏻Vaniļa pēc izvēles

🛒Sastāvdaļas (džemam):

👉🏻200 gr upenes vai jebkuras citas ogas
👉🏻50 g ūdens
👉🏻20 grami kukurūzas cietes
👉🏻50 g topinambūru sīrupa (pievieno pēc garšas, atkarīgs no ogu skābuma – varam izmantot arī medu)

 

🍪Ēdiena pagatavošana:

  1. Sajauciet olas, pienu un sīrupu, izsijiet miltus pievienojot to nelielās porcijās, katru reizi kārtīgi maisot mīklu.
  2. Pēc vēlēšanās pievienojiet sodu un vaniļu.
  3. Cepu labi sakarsētā pannā, pirmās pankūkas ieziežu pilienu eļļas, tālāk cepu bez.
  4. Ņemam atkausētas upenes (var izmantot arī svaigas ogas), pievienoju visas sastāvdaļas, kas paredzētas džema pagatavošanai, lieku iekšā blenderī – sablenderēju.
  5. Tālak sablenderēto masu vāru uz vidējas uguns, maisot, līdz tā uzvārās un sabiezē.

✅PANKŪKAS:

Kcal uz 100 g: 148/5/5/22
Kcal porcijā: 738/25/25/112

✅DŽEMAM:

Kcal uz 100 g: 96/1/0/19
Kcal porcijā: 289/2/1/55

📔📸Instagram receptes un foto autors:@eko.tort

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email