May 18 2020
Neceptā burkānu kūka

Neceptā burkānu kūka

🛒Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas kūkas biskvītiem:
👉🏻0,5 kg burkānu
👉🏻1 glāze dateļu
👉🏻2 tases kokosriekstu mīkstuma
👉🏻3/4 glāzes rozīnes
👉🏻2 tases valriekstu
👉🏻2 tējk kanēlis
👉🏻1/2 tējk sanmalts kardamons
👉🏻sula no viena citrona

Krēms:
👉🏻1,5 tases indijas riekstu (vai citi rieksti)
👉🏻glāze apelsīnu sulas
👉🏻2 dateles
👉🏻1 apelsīnu miziņa
👉🏻1 citrona miziņa
👉🏻3 ēd.k. kokosriekstu eļļa
👉🏻vaniļas ekstrakta

 

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Vispirms sasmalcinam visus valriekstus blenderī.
Daļa no dziļa trauka apkaisam ar plānu kārtu samalto riekstu. Pārējo noliekam malā.
2. Mēs sarīvējam burkānus uz smalkās rīves. Ielejiet citronu sulu, nedaudz samaisiet. Nemetiet ārā citronu.
3. Blenderī ievietojam dateles bez kauliņiem, kokosriekstu mīkstumu, pievienojam burkānus, rozīnes un pārējos valriekstus, samaisām.
4. Ielieciet masu izklātajā riekstu kārtiņā.

Krēma pagatavošana:
5. Izspiediet sulu no apelsīniem, neizmetiet miziņu.
6. Blenderī sajauc indijas riekstus, apelsīnu sulu un divas dateless. Ja ir vaniļa – varat to pievienot.
7. Uz biskvīta izklājiet biezu slāni krēma.
8. Paņemiet smalku rīvi un viegli uzlieciet virsū sarīvētu apelsīna un citrona miziņu. Kūka ir labāk atstāt ledusskapī vismaz divas stundas. Lieliski var uzglabāt vairākas dienas.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @elavegan

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email