November 02 2021

Napaleona kūka no lavaša

🔷Nepieciešams:
🍰 145 g – lavašs (armēņu plāns bez rauga)
🍰500 ml piena (man ir 2,5%)
🍰15 g – vājpiena pulveris
🍰20 grami kukurūzas cietes.
🍰 saldinātājs pēc garšas

🔷 Ēdienu gatavošana:
Man vajadzēja vienu lavaša maizes loksni, mēs to sagriežam jebkurā formā (es to sagriezu taisnstūros, sanāca 17 gabali)
Pannā apcep piena pulveri līdz zeltaini brūnai nokrāsai, beran blenderī līdz drumstalām (šo soli izlaidu, jo man jau bija gatavs maisījums) arī bez piena pulvera, krēms sanāks garšīgs.
Sajaucam aukstu pienu, ieti un saldinātāju, uzliekam uz lēnas uguns un vāram līdz krēms sabiezē, nepārtraukti maisot. Noņem no uguns un ļauj nedaudz atdzist, tikmēr sausā pannā apcepjam lavašu no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai. Vienu gabalu samaļ drumstalās ar rokām un noliek malā dekorēšanai.
Katru gabaliņu iesmērē ar krēmu (apmēram 2-2,5 ēd.k gabalā), pēdējai kārtai jābūt krēmam, virsū pārkaisa ar drumstalām dekorēšanai un liek uz nakti ledusskapī 🤤.

 

Autors: @ ninosita_911

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email