February 12 2020
Melleņu siera kūka

Melleņu siera kūka

Melleņu siera kūka

🛒Sastāvdaļas (tortes pamatnei):

👉🏻50 gr. auzu pārslas
👉🏻100 gr. auzu milti
👉🏻1 ola
👉🏻1/2 tējk medus (vai cita cukura aizvietotāja – stēvijas)
👉🏻1/2 tējk cepamais pulveris (vai 1/4 tējk. sodas)
👉🏻70-100 ml silta ūdens

 

🛒Sastāvdaļas (tortes pildījumam):

👉🏻graudains biezpiens 2-5% tauku saturu – 250 g.
👉🏻mīkstais biezpiens (vai rikota siers) – 250 g.
👉🏻sauja melleņu ogu (varam gatavot arī ar citām ogām, pēc Jūsu izvēles)
👉🏻1 tējk. medus vai stēvijas  (Ja patīk ļoti saldi-salds, tad noteikti ielieciet vairāk)
👉🏻Želatīns (par tā pagatavošanu skatiet instrukcijas uz iepakojuma; manējā bija 10 g uz pusi kg biezpiena, bet jums var būt citas rekomendācijas)
👉🏻vaniļas cukurs

 

🍰Ēdiena pagatavošana:

  1. Sajauc auzu pārslas un auzu miltus, pielej nelielu daudzumu silta ūdens (tikai nedaudz iemērc tajā pārslas+klijas).
  2. Pievienojiet cepamo pulveri (soda), medu, olu, samaisiet.
  3. Cepamajā veidnē ieklājam vienmērīgu, plānu kārtiņu mīklas. Labāk to darīt uz cepamā papīra. Sānus veidojam pēc vēlešānās, bet šīs sānu maliņas liek tartei izskatīties pavisam superīgi.
  4. Liekam iekšā uzsildītā cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200 °, cepjam apmēram pusstundu.
  5. Kuļam biezpienu, rikotu, medu, vaniļas cukuri, pusi no ogām līdz viendabīgai masai.
  6. Tālāk mēs sagatavojam želatīnu. Tātad, darām to tā, kā tas rakstīts uz iepakojuma (jo pagatavošanai ir dažādas iespējamās proporcijas), bet minimālā ūdens daudzumā. Man ir apmēram 70 ml ūdens uz 10 g želatīna.
  7. Ielejiet to biezpiena masā, vēlreiz saputojiet visu.
  8. Ar karoti iemaisām masā atlikušās svaigās ogas.
  9. Mēs ieliekam pagatavoto masu izceptajā un atdzesētajā tartes pamatnē, un liekam to 4 stundām ledusskapī (vai pat labāk uz veselu nakti).

 

📔📸Instagram receptes un foto autors: @marina.pro.zozh

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email