May 20 2020
Melleņu kūka

Melleņu kūka

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻100 g žāvētas aprikozes
👉🏻100 g pekanriekstu
👉🏻šķipsniņa jūras sāls

Pildījums:
👉🏻200 g glāzes indijas riekstu (iemērc 30 minūtes un noskalo)
👉🏻1 nogatavojies banāns
👉🏻2 ēdamkarotes izkususi kokosriekstu eļļa
👉🏻5. – 6. tk. kļavu sīrups
👉🏻100 ml auzu piena vai mandeļu piena, ja nepieciešams
👉🏻1 tējkarote vaniļas ekstrakta
👉🏻20 g mellenes
👉🏻sauja svaigu timiāna lapu

Dekorēšanai:
👉🏻mellenes
👉🏻svaigs timiāns

 

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Cepšanas trauka apakšā ievietojiet pergamenta papīra gabalu. Ievietojiet visas pamatnei paredzētās sastāvdaļas blenderī un samaliet. Cieši izkārtojiet masu veidnes apakšā. Gatavojiet pildījumu.
2. Visas krēma uzpildes sastāvdaļas (izņemot mellenes un timiānu) ievieto blenderī un sablenderē līdz gludai masai. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz piena, lai iegūtu vienmērīgāku tekstūru, saglabājot to pēc iespējas biezāku. Ieliet apmēram ⅓ mūsu pildījuma sagatavotajā veidnē uz pamatnes un izlīdziniet virsmu.
3. Blenderī pievienojiet mellenes un sajauciet ar atlikušo maisījumu. Pārējo pildījumu formā ielieciet uz mūsu pēdējā pildījuma augšas. Augšpusē mellenes.
4. Ievietojiet veidni saldētavā apmēram 2-3 stundas vai līdz kūka ir cieta.
5. Apkaisīt ar svaigu timiānu un baudīt. Uzglabāt atdzesētu.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@vanelja

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email