April 09 2020
Mājās gatavots Jāņu siers ar dillēm

Mājās gatavots Jāņu siers ar dillēm

Mājās gatavots Jāņu siers ar dillēm

🛒Sastāvdaļas:

Sanāca aptuveni 500 g

👉🏻2l.piens 2,5%
👉🏻1 litrs kefīra 2,5%
👉🏻5 olas
👉🏻~ 4 tējk sāls (pēc garšas)
👉🏻zaļumi (jūs varat pievienot riekstus, olīvas pēc saviem ieskatiem un pēc garšas😉)

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

  1. Uz vidēja uguns uzkarsē pienu un kefīru, laiku pa laikam maisot.
  2. Kamēr vārās, piena un kefīra maisījums, sakuliet olas ar sāli atsevišķi. Masā ielejiet sakultas olas un visu laiku maisiet.
  3. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un gatavo, līdz biezpiena masa sāk atdalīties (~ 8-10min).
  4. Pēc tam iegūto sieru ielej caurdurī, pārklāj ar marli 2 kārtās, ļauj liekajam šķidrumam notecēt, pievieno zaļumus.
  5. Veidojam siera formu.
  6. Tad ielieciet sieru marlē zem spiedoga (piemēram, katliņa ar ūdeni) ~ 5 stundas (vislabāk to izdarīt vakarā), uzglabāt ledusskapī.

 

 

📔📸Instagram receptes un foto autors: @viva_health_fit

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email