March 11 2020
Mājās gatavota basturma no tītara filejas gaļas

Mājās gatavota basturma no tītara filejas gaļas

Mājās gatavota basturma no tītara filejas gaļas

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻 1 kg tītara filejas (izvēlieties lielu un vienmērīgu fileju).
👉🏻Sālījumam: 1 l. ūdens, sāls 2 ēd.k., cukurs 1 ēd.k. Lauru lapas, graudu pipari, krustnagliņas, sinepju sēklas vai kadiķu ogas – pēc izvēles.
👉🏻Marinācijai:  1 ēdamkarote no: sojas mērce, medus, graudu sinepes. eļļas, sausi / svaigi ķiploki.

 

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Siltā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru, pievieno garšvielas, liek tītaru mērcēties 2 stundas istabas temperatūrā. Ja ir iespējams, tad uz nakti (tad ledusskapī).
2. Visas marinādes sastāvdaļas intensīvi sakuļam. Nekavējiet savu iztēli un pievienojiet visas jūsu iecienītākās garšvielas un garšaugus.
3. Pēc sālīšanas fileju nosusiniet, sasieniet to ar auklu (tā sablīvē gaļu, bet var arī to nedarīt) Un pārklājiet gaļu ar marinādi. Gatavošanas beigās atstājiet nedaudz marinādi, lai atjauninātu nosmērēto kārtiņu.
4. Es cepu šaurā formā, lai marināde neiztecētu, turklāt vēlāk tās paliekas mums noderēs. Nav nepieciešams pārklāt foliju.
5. Cepiet 250 grādu temperatūrā 20 minūtes. Min 5 līdz gatavībai, uzlejiet daļu marinādes, ja neaizmirsāt to atstāt.
6. Ja gaļa ir gaiša, uz dažām minūtēm varat ieslēgt augšējo grila funkciju. Tas arī ir viss, atstājiet fileju cepeškrāsnī, līdz tā pilnībā atdziest! Tā varēs sasniegt vēlamo gaļas stāvokli.
7. Pienācis laiks visilgākajai gaidīšanai un naža asināšanai.
8. Atdzesētu tītara fileju, sagrieziet plānās šķēlēs.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@alexandra_sweethome

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email