March 10 2020
Lieldienu kuliča keksa veselīgā recepte

Lieldienu kuliča keksa veselīgā recepte

Lieldienu kuliča keksa veselīgā recepte

🛒Sastāvdaļas:

❗Šajā Lieldienu kuličā kaloriju saturs ir divas reizes mazāks nekā tradicionālajā, veikalā nopērkamajā.

👉🏻olas 2 gab
👉🏻smalkas / maltas auzu pārslas 30g
👉🏻40g kukurūzas miltu
👉🏻kviešu milti p/g 30g
👉🏻kokosriekstu eļļa 10g (iespējama jebkura cita augu eļļa)
👉🏻kefīrs ~ 60ml 1%
👉🏻rozīnes 30 – 50 g (jo vairāk, jo labāk)
👉🏻cepamais pulveris 1 tējk
👉🏻miziņa 1 apelsīna + sula 1/2 apelsīna
👉🏻saldinātājs pēc garšas (cukurs 2 ēd.k. vai stēvija)

 

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Apelsīna miziņu sarīvē līdz baltajai garoziņai (nepieskarieties baltajai, tā ir rūgta).
2. Sakuliet olas ar saldinātāju, līdz masa palielinās 2-3 reizes.
3. Pievienojiet visu pārējo un samaisiet.
4. Kefīrs var aiziet mazāk / vairāk. Galvenais ir to pievienot pašās beigās, lai iegūtu ļoti biezu mīklu.
5. Cepiet uzkarsētā krāsnī 180 ° C temperatūrā līdz zeltaini brūnai garoziņai. Man tas aizņēma ~ 30min. Kuliča cepurīte plaisā, neuztraucieties, šis nav tradicionālais Lieldienu kuličš, bet tas nekādā ziņā  neietekmēs tradicionālo garšu!
6. Gatavo kuliču pārlēju ar mīksta biezpiena + jogurta un saldinātāja maisījumu un izrotāju.
7. Glazūru vislabāk uzklāt uz atdzesēta Lieldienu kuliča, bet, ja jūs neuztraucaties par kuliča super skaistumu, varat nekavējoties arī apliet ar karstu glazūru.
8. Cepu nelielā papīra kuliča formiņā.

❎KBZhU uz 100 g: 219/8/7/32
📔📸Instagram receptes un foto autors: @zdorovaya

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email