February 23 2022

Leģendārā valriekstu torte

🔷Biskvīti:
220 g olbaltuma (5-6 olas)
100 g riekstu (mandeles/valrieksti/lazdu rieksti)
Kukurūzas ciete – 30 g
Eritritols – 40 g
Šķipsniņa sāls
Citronu sula – 1 tējk

🔸Riekstus žāvē līdz 150 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Atdzesē un dzirnaviņās sasmalcina smalkās drumstalās.
🔸Savieno olbaltumvielas ar sāli un eritritolu un sāc putot. Kad baltumus saputo nedaudz blīvāk, nebūs lielu burbuļu, pārlej ar citrona sulu. Un turpiniet kult līdz stingrām putām. Jums vajadzētu iegūt blīvu bezē.
🔸Sajauc maltos riekstus un cieti un pievieno olbaltumvielām 2-3 posmos, mīcot ar lāpstiņu.
🔸 Uz pergamenta uzzīmējiet 4 apļus 16 cm. Man nederēja uz vienas loksnes, cepu uz divām cepešpannām vienlaikus.
🔸 Mīklu lej apļos un izlīdzina.
🔸Cep līdz 165-170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, līdz gaiši brūna garoziņa.

🔷 Sviesta krēms:
Piens – 400 ml
Dzeltenums – 3 gab
Kukurūzas ciete – 30 g
Sausais piens – 25 g
Vanilīns uz naža gala / esences piliens
Saldinātājs pēc garšas
Ricotta siers – 100 g

🔸 Katliņā sajauc pienu, dzeltenumus, cieti, piena pulveri, vaniļu, sahzamu līdz viendabīgai masai. Vāra uz vidējas uguns, līdz sabiezē, nepārtraukti maisot, lai nav kunkuļu. Iegūstiet biezu krējumu.
🔸Atdzesē un uzglabā ledusskapī.
Atdzesēto krējumu sajauc ar rikotu un sāc montēt kopā ar biskvītiem.

🔷 Montāža:
🔸 Montējam bīdāmā riņķī ar  plēvi.
🔸 Liek biskvītu, pārklāj ar 2-3 ēd.k. krējumu, pārklāj ar otru biskvītu, atkārto.
🔸Ja vēlas, kārtai var pievienot mandeļu ziedlapiņas/maltus riekstus.
Pēdējā kārta ir krēms. Liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām.
🔸Dekorēšanai ejam ar lāpstiņu gar kūkas sāniem un augšpusi, izlīdzinot krēmu. Sānus pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
🔸 Izkausē 15 g šokolādes un uzklāj no konditorejas maisiņa spirālē uz kūkas virspuses.

Autors: @i_bake_healthy

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email