February 12 2020
Lavaša lazanja

Lazanja no lavaša

Lavaša lazanja

 

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻plāns armēņu lavašs – 1 iepak.
👉🏻siers – 30 gr.
👉🏻vistas maltā gaļa -250 gr.
👉🏻burkāni – 1 gab.
👉🏻sīpoli – 1 gab.
👉🏻tomātu pasta – 2 ēd.k.
👉🏻naturālais jogurts -150 gr.
👉🏻ķiploki -3 daiviņas

 

🥘Ēdiena pagatavošana:

  1. Sajauciet malto gaļu ar smalki sagrieztiem burkāniem (vari to sarīvēt uz rīves un smalki sagriezt sīpolu. Pievieno sāli un piparus.
  2. Apcep maltās gaļas maisījumu pannā līdz zeltaini brūnai nokrāsai, tad pievieno klāt tomātu pastu, sautē uz lēnas uguns 10 minūtes.
  3. Armēņu lavašu sagriež kvadrātveida plāksnēs.
  4. Par mērci: sajauciet jogurtu ar caur ķiplokspiedi izspiestiem ķiplokiem.
  5. Ņem cepamtrauku, iesmērē veidnes apakšu ar pagatavoto jogurta mērci, izklājiet slāni ar 2 loksnēm lavaša, pēc tam kārto slāni ar malto gaļu, mērci, atkal 2 loksnes lavaša maizes, un tā tālāk, līdz visas sastāvdaļas ir iztērētas.
  6. Augšdaļu nosmērējiet ar tomātu mērci un jogurta mērci.
  7. Cep to visu uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes, aptuveni 180 grādu temperatūrā
  8. Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Pa virsu apkaisām mūsu lazanju un liekam cepeškrāsnī, līdz siers izkusis❗ Uzturvērtība: uz 100 gr – kcal 131,9

📔📸Instagram receptes un foto autors: @katie_na_pp

1 rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email