October 18 2021

Lavaša Napaleons

Nepieciešams:
🍰 145 g- lavašs (bez rauga)
🍰 500 ml piena (man ir 2,5%)
🍰 15 g – vājpiena pulveris
🍰 20 grami kukurūzas cietes.
🍰 saldinātājs pēc garšas

🔷 Sagatavošana:
Man vajadzēja vienu lavaša lapu, mēs to sagriežm jebkurā formā (es to sagriezu taisnstūros, sanāca 17 gabali)
Pannā apcep piena pulveri līdz zeltaini brūnai nokrāsai, liekam to blenderī līdz drupatai (es šo soli izlaidu, jo man jau bija gatavs maisījums) pat bez piena pulvera, krēms būs garšīgs.
Mēs sajaucam aukstu pienu, piena pulveri, cieti un saldinātāju, uzliekam uz lēnas uguns un nepārtraukti maisot vāra, līdz krēms sabiezē. Noņemiet no karstuma un ļaujiet nedaudz atdzist, tikmēr sausā lavaša maizē abās puses apcejam līdz zeltainai garoziņai. Vienu gabalu ar rokām sadrupinām drupatās un noliekam malā dekorēšanai.
Katru gabalu iesmērē ar krēmu (apmēram 2-2,5 ēd.k. gabalā), pēdējam slānim jābūt krēmam, virsū pārkaisa ar drupatām dekorēšanai un liek ledusskapī uz nakti 🤤.

 

Autors: @ ninosita_911

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email