May 21 2020
Laša šašliks

Laša šašliks

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻lasis
👉🏻citrons
👉🏻dilles
👉🏻olīvju eļļa
👉🏻paprika
👉🏻timiāns / rozmarīns
👉🏻Dižonas sinepes
👉🏻salātu lapas
👉🏻dārzeņi

 

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Uzmanīgi atdaliet laša fileju no asakām, uzmanīgi nogrieziet ādu.
2. Pagatavojiet marinādi. Izspiediet sulu no 1/3 citrona, pārliecinieties, ka mīkstums tajā nenokļūst, pretējā gadījumā tas būs ļoti rūgts. Sasmalciniet svaigas dilles. Sajauciet citrusaugļu sulu ar olīveļļu un zaļumiem.
3. Sagrieziet fileju identiskos mazos gabaliņos un iemērciet tos marinādē 20 minūtes. Vienlaicīgi ar zivīm iemērciet koka iesmus aukstā ūdenī, lai vārīšanas laikā tie nedeg.
4. Zivju šķēles saveriet uz koka iesmiem, pārmaiņus ar paprikas gabaliņiem (bet ne obligāti).
5. Ielieciet iesmus dziļā cepešpannā, lai iesmus varētu novietot uz sāniem. Ielieciet timiāna vai rozmarīna zariņu uz cepešpannas, lai iegūtu aromātu.
6. Cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
7. Pasniedziet ceptos šašlika iesmiņus kopā ar salātiem, Dižonas sinepēm un svaigiem dārzeņiem.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @katerina_kg

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email