October 18 2021

Klasiskais biezpiena sacepums

🔷Cepamā forma 17 CM:
500 grami biezpiena,
4 olas,
50 grami mannas putraimu,
cukurs vai saldinātājs pēc garšas,
dabīgā vaniļa vai vaniļas cukurs,
150 grami skāba krējuma.

🔷 Sagatavošana:
1️⃣ Biezpienam pievienojiet 2 dzeltenumus (ja jums nerūp tauku daudzums, varat izmantot visus 4 dzeltenumus), mannu, saldinātāju (ja jums patīk saldāks, ņemiet vairāk, 8 gramus), vaniļu, skābo krējumu, visu labi mīciet ar dakšiņu un pēc tam izmantojiet iegremdējamu blenderi, lai iegūtu viendabīgu masu. Jo ilgāk strādāsit ar blenderi, jo struktūra būs vienveidīgāka. Šajā posmā varat pievienot žāvētas aprikozes, žāvētas plūmes, rozīnes, citrona miziņu utt.
2️⃣ Baltumiem pievienojiet šķipsniņu sāls un sakuliet līdz stingrām putām.
3️⃣ Vairākās piegājienos samaisiet saputotos baltumus biezpiena masā, iegūstiet pūkainu masu.
4️⃣Ielieciet cepšanas traukā (man ir silikons, es ne ar ko nesmērēju) un cepu 180 ° temperatūrā līdz zeltaini brūnai garoziņai (40-50 minūtes).
5️⃣ Izslēgtā cepeškrāsnī nedaudz atdzesējiet trauku, izņemiet no veidnes, ievietojiet ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.
Pasniedz ar krējumu, iebiezinātu pienu, ievārījumu, svaigām ogām.

Autors: @change__yourself

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email