October 12 2021

Ķirbju musa torte

Kūkas diametrs: 16 cm
Kūkas svars: 1050 gr

🔷 Sastāvdaļas:
🔸 Ķirbju biezenis:
Ķirbis – 500 gr (mīkstuma svars)

BISKVĪTS:
Ola – 1 gab
Piens 2,5% – 35 ml
Rīsu milti – 40 gr
Cepamais pulveris – 1/2 tējk
Saldinātājs – 2g (= 20g cukura)
Sāls – šķipsniņš

🔸 Ķirbju – apelsīnu kārta:
Ķirbju biezenis – 270 gr
Apelsīns – 1 gab (70 ml apelsīnu sulas)
Mīkstais biezpiens – 290 gr (man ir 5% – 170 gr un 0% – 120 gr)
Želatīns 13 g + piens 2,5% 80 ml
Saldinātājs – prebiosvit 4 g

ĶIRBJU ŽELEJA:
Ķirbju biezenis – 150 gr
Piens 2,5% – 70 ml
Želatīns 7 g + piens 2,5% 40 ml
Vanilīns – 1 g
Saldinātājs – prebiosvit 3 g

Ēdiena gatavošana:
Sagrieziet ķirbi kubiņos. Cep mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī, līdz tie kļūst mīksti. Sakuliet biezenī ar rokas blenderi. Jums vajadzētu iegūt 420 gramus biezu biezeni.

Biskvīta kārtas: olai pievieno saldinātāju un šķipsniņu sāls. Sakuļ ar mikseri 5 minūtes līdz gaisīgai masai. Ielejiet pienu, samaisiet. Ielejiet izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Samaisiet ar silikona lāpstiņu no apakšas uz augšu. Mīklu lej veidnē.

Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, 15 minūtes līdz sausam zobu bakstāmam. Gatavam biskvītam ļauj atdzist uz režģa.

Musa kārta: želatīnu pārlej ar pienu. Sagatavojiet saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Dziļā bļodā apvienojiet ķirbju biezeni, mīkstu biezpienu un saldinātāju. Sakuliet ar rokas blenderi līdz gludai masai. No apelsīna izspiediet sulu un sajauciet ar ķirbju-biezpiena masu. Ielejiet uzbriedināto želatīnu plānā plūsmā.

Kūku labāk salikt sadalītā gredzenā, kura diametrs ir 16 cm, pārklājiet trauka dibenu ar foliju, nolieciet malas ar lenti. Izklājiet cepumu. Tad izlejiet musu. Liek ledusskapī uz 1 stundu (musam vajadzētu sacietēt).

🔸 Želeja: želatīnu pārlej ar pienu. Sagatavojiet saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Ķirbju biezenim pievieno pienu, saldinātāju un vanilīnu. Ielejiet sagatavoto želatīnu, samaisiet.

Ielejiet ķirbju želeju uz musa. Ielieciet ledusskapī līdz pilnīgai sacietēšanai 5 stundas.

 

Labu apetīti!
Autors: @na_pp_natalie

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email