January 11 2021

Kartupeļu sacepums ar malto gaļo

Sanāk ~ 1150g / 5 porcijas.
Uzturvērtība 100 gadus: 169 / 12,7 / 7,1 / 13,4.

Sastāvdaļas:
– 550g maltas liellopa gaļas (manā 200kcal uz 100g)
– 700 g kartupeļu (mizoti)
– 1 ola
– 50g sīpolu
– 40g siers (man ir parmezāna, bet jūs varat izmantot jebkuru cieto sieru)
– 100g kečupa vai tomātu pastas
– sāls, pipari, zaļumi pēc garšas.

🔷Pagatavošana:
Maltai gaļai pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus, olu, samaisiet, veidojiet gaļas bumbiņas valrieksta lielumā. Sagrieziet kartupeļus apmēram 0,8 cm šķēlēs.

Sajauc kečupu ar 200g ūdens.
Ielieciet cepamveidnē, mainot pamīšus bumbiņas un kartupeļus, nedaudz saspiediet bumbiņas ar kartupeļiem kopā. Ja forma ir kvadrātveida, izkārtojiet rindās. Sāls. Piepildiet ar tomātu mērci. Pārklāj ar foliju. Mēs ievietojam iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 ° temperatūrā 40 minūtes.

Pēc tam atveriet foliju, ielieciet krāsnī vēl 20 minūtes. Mēs pārbaudām kartupeļu gatavību ar dakšiņu. Ja tas ir ciets, lieciet vēl uz 10-20 minūtēm. Tālāk apkaisam ar rīvētu sieru, cep 5 minūtes, siers ir izkusis un viss ir gatavs. Pasniedzot, apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!!!!

Autors: @olesiapostupkina

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email