July 07 2022

Kartupeļi vistas gaļas un siera krējuma mērcē

🔷 Sastāvdaļas:
– 840 g kartupeļu (mizoti)
– 100 g burkānu
– 5 g saulespuķu eļļas
– 60 g sīpolu
– 400 g vistas fileja (krūtiņa)
– 60 g 15% skābā krējuma
– 140 g krēmveida kausēta siera
– 500 g ūdens
– 2 lielas ķiploka daiviņas
– sāls, pipari, lauru lapa, paprika, sausais baziliks (šajā ēdienā tie labi iederas).

🔷 Ēdienu gatavošana:
Kartupeļus un filejas sagriež kubiņos un vāra, līdz tie ir mīksti, ja palicis ūdens, tad pēc vārīšanas nokāš.
Šajā laikā pagatavojiet krējuma mērci. Burkānus sarīvē, sīpolu sasmalcina, apcep eļļā. Kad tie kļūst mīksti, pievieno ūdeni, skābo krējumu, sāli, piparus, garšvielas, rīvētu ķiploku un sieru (manējais labi izkusa un es sasmalcināju, bet var arī sarīvēt). Vāra uz lēnas uguns, līdz siers ir pilnībā izkusis – 10-15 minūtes uz lēnas uguns.
Tālāk ar mērci pārlej kartupeļus un vistu un uz lēnas uguns sautē vēl 15 minūtes, lai visas sastāvdaļas saplūst kopā.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!!!!!

Autors: @olesiapostupkina

1 rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email