May 21 2020
Karameļu-šokolādes vegāniskā torte

Karameļu-šokolādes vegāniskā torte

🛒Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas pamatnei:
👉🏻1 glāzes * dateles (10 minūtes iemērc karstā ūdenī) ⠀
👉🏻3/4 glāzes * neapstrādātu pekanriekstu vai mandeļu ⠀
👉🏻5 ēd.k. kakao pulveris
👉🏻1 ēd.k. kokosriekstu eļļa (vai ūdens, ja to pagatavo bez eļļas) ⠀

Karameļu slāņa sastāvdaļas:
👉🏻1,5 glāzes * dateles (10 minūtes iemērc karstā ūdenī) ⠀
👉🏻Šķipsniņa sāls ⠀
👉🏻1/2 tējk vaniļas esence (pēc izvēles)

Šokolādes slāņa sastāvdaļas:
👉🏻2 kārbas trekna kokosriekstu krējuma (800 ml)
👉🏻150-200 g tumšās šokolādes
👉🏻1 tējk vaniļas esence
* 1 glāze = 240 ml

🍴Ēdiena pagatavošana:
1.Pamatnei: sasmalciniet riekstus blenderī. Pievienojiet kakao, dateles un eļļu (vai ūdeni) un samaisiet, līdz mīkla ir nedaudz lipīga.
2. Kūkas veidnē veidojiet kūkas pamatni. Ielieciet to saldētavā.
3. Karameļu slānis: sasmalciniet datelesar sāli un vaniļu. Ielieciet virsū pamatnei un ievietojiet saldētavā.
4. Šokolādes kārta: katliņā uz vidējas uguns izkausē tumšo šokolādi. Blenderī pievienojiet kokosriekstu krējumu (sabiezinātu kokosriekstu piena daļu) un lēnām ielejiet izkausēto šokolādi. Pievienojiet vaniļu un sasmalciniet blenderī.
5. Pārnesiet šokolādes kārtu uz karameļu slāņa un lieciet kūku ledusskapī uz 2–4 stundām, lai sasalst.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @ealthyfrenchwife

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email