November 14 2021

Kanēļa maizītes

🔷Mīklai:
olas – 3 gab.
Kefīrs 2,5% – 60 gr.
Rīsu milti – 60 gr.
kukurūzas ciete – 25 gr.
Rozīnes – 25 gr.
Cepamais pulveris – 5 gr.
Saldinātājs un vanilīns pēc garšas

Sagatavošana:
* Izmērcē rozīnes verdošā ūdenī uz 5 minūtēm. Nolejiet ūdeni.
* Atdaliet olas baltumus no dzeltenumiem.
* Dzeltenumus sajauc ar putotāju kopā ar kefīru, pievieno sausās izsijātās sastāvdaļas, rozīnes un saldinātāju.
* Sakuļ baltumus līdz stingrām putām un viegli pievieno dzeltenumiem ar silikona lāpstiņu.
* Mīklu lej uz sagatavotas cepešpannas, kas pārklāta ar silikona paklājiņu. Nosūtiet 175 g uz sakarsētu cepeškrāsni 10-14 minūtes. Nepārcenties!
* Kad laiks ir pagājis, izņemiet pamatni un karstu rullīti satiniet tieši uz silikona paklājiņā. Atdzesējiet to.

🔷 Krēmam:
Mīkstais biezpiens 0% – 125 gr.
Rikota – 130 gr.
Saldinātājs

* Savienojiet visu.

🔷Pildījums:
Kanēlis – 1 ēdamkarote
Kakao pulveris – 1 ēdamkarote
Saldinātājs

* Sajauc visas sastāvdaļas.

🔷 Liekam kopā:
* Uz atdzisušās pamatnes uzklāj krēmu, pārkaisa ar kanēli un kakao, satin rullīti un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām. Labāk uz nakti.
* Rullīti sagriež gabaliņos.

🔷 Glazūra:
Piens 2,5% – 90 gr.
Vājpiena pulveris – 15 gr.
kukurūzas ciete – 5 gr.
Saldinātājs, vanilīns

* Katliņā sajauc pienu, piena pulveri, cieti, samaisa ar putojamo slotiņu un liek uz vidējas uguns.
* Vāra līdz nedaudz sabiezē, nepārtraukti maisot.
* Ar glazūru pārlej maizītes.

Man sanāca 4 lielas maizītes.

Autors: @flylina_na_pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email